Sayfa yükleniyor, lütfen bekleyiniz...

Haber Detayı

DASK yaptırma zorunluluğu için cezai şartlar uygulanacak...

Haber Detayı

DASK yaptırma zorunluluğu için cezai şartlar uygulanacak...
11.10.2018 15:57
Depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı olarak bilinen ve yaptırılması zorunlu olan DASK için yeni yaptırımlar geliyor. 

Depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için yaptırılması gereken sigorta olarak bilinen DASK konutlar için zorunlu tutuluyor. 


Zorunlu deprem sigortası yaptıranların yüzde 46'da kalması, yenilenme oranının ise sadece yüzde 2 seviyelerinde gerçekleşmesi üzerine, ekonomi yönetimi yeniden harekete geçti.


Sabah Gazetesi'nin haberine göre, yetkililer DASK için 2 yeni alternatif üzerinde çalışıyorlar. Bunlardan ilki olarak, sigorta acentesine giderek 3 ay içerisinde 'zorunlu deprem sigortasını yaptırmayanın elektrik, su ve doğalgaz gibi aboneliklerinin iptal edilmesi' ikincisi ise tıpkı zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi'nde olduğu gibi 'otomatik sistem' düşünülüyor.DASK Finansal Portföyünün Toplam Değeri 31.12.2016 itibarı ile önceki yılbaşına göre 3.75 milyar TL’den 841 milyon TL’lik artışla (% 22 büyüme) 4.59 milyar TL oldu. Bu açıklanan tutarın Eylül ayında 5.2 milyara yükseldiği  geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.